Norgesdemokratenes leder i Oslo: «De får flytte tilbake til bambushyttene sine»

Filter Nyheter har i flere artikler de siste ukene dokumentert at personer som i dag er kandidater for det høyreradikale partiet Norgesdemokratene har ført en retorikk på nettet om muslimer, innvandrere og folkevalgte som er betydelig mer ekstrem enn partiets offisielle linje, inkludert antydninger om vold mot meningsmotstandere i politikken.

Samtidig går også nøkkelpersoner i partiet langt i sin valgkamp, både fra partiets offisielle kontoer i sosiale medier og fra sine egne politikerprofiler.

Tom Stian Øhman er organisatorisk nestleder i Norgesdemokratene, partiets leder i Oslo og 2. plass på lista i hovedstaden bak partileder Geir Ugland Jacobsen. Øhman er også øverst på lista over kandidater til bydelsutvalget i Søndre Nordstrand.

Noen av de mest radikale offisielle utspillene fra Norgesdemokratene har kommet fra Facebook-kontoen til lokallaget i Oslo mens Øhman har vært leder. Han har også kommet med oppsiktsvekkende utspill for egen regning.

«Uintegrerbare», repatriering og «bambushytter»

Etter det mye om...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.