Ingen muslimer har ønsket «jul» fjernet på Seljord skole, ifølge rådmann. Skolen har tidligere tilpasset seg Jehovas Vitner

Det har stormet rundt Seljord barne- og ungdomsskole etter at Telemarksavisa lørdag slo opp en påstand om at elevene ikke lenger får lov til å si «julemat» eller «juleball», men må bruke begrepene «tradisjonsmat» og «skoleball». Dette for ikke å støte elever som ikke feirer jul. «Jeg har også gjort et bevisst valg ved å ikke kjøpe servietter som det står «merry christmas» på, det blir ikke rød duk og røde julekuler. Enkelte trosretninger er veldig sensitive og mange søker fritak når de hører at det er jul. Vi prøver å gjøre det mer nøytralt», ble en lærer ved skolen sitert på i artikkelen. Skoleledelsen opplyste samtidig at det ikke er noen retningslinjer derfra om at man ikke skal snakke om jul. Likevel var reaksjonene mot skolen svært sterke i sosiale medier, særlig etter at vinklinger fra islamfiendtlige nettsteder ble delt mange tusen ganger.

«Juleball» ble endret for å inkludere Jehovas vitner

I dag avklarer rådmann i Seljord kommune, Finn-Arild Bystrøm, overfor Filter Nyheter at:
  • Det har ikke kommet nye føringer fra skoleledelsen eller kommunen i 2019 om hvordan jul, julearrangementer eller julemat omtales eller håndteres av lærere eller elever.
  • Ingen muslimer i Seljord har bedt skolen om å endre begrepsbruk knyttet til jul.
  • Ingen muslimske elever ved Seljord barne- og ungdomsskole har bedt seg fritatt fra arrangementer fordi de har hatt «jul» i navnet.
  • Generelt har ingen foresatte i år kontaktet skolen med negative tilbakemeldinger om hvordan førjulstida håndteres på skolen eller hvilke navn...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.