Motstridende signaler fra partileder: Norgesdemokratene-profil suspendert etter 22. juli-uttalelser til Filter

Amund Garfors på Norgesdemokratenes landsmøte i mai og partileder Geir Ugland Jacobsen (innfelt). Foto: Norgesdemokratene

Onsdag formiddag gikk Arbeiderpartiet ut mot det høyreradikale partiet Norgesdemokratene etter at Amund Garfors, lokalt styremedlem i Nordland og kandidat i årets fylkestingsvalg, uttalte til Filter Nyheter at det var Ap som sto bak terrorangrepene 22. juli.

Han uttalte også at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er del av «demoniske krefter» som «står i kontakt med selve Satan» og spådde en borgerkrig med muslimer i Norge som følge av.et planlagt komplott der politikere «skifter» ut befolkningen.

– Dette er livsfarlige konspirasjonsteorier som vi vet kan føre til ekstreme handlinger. Som kjent følger PST med på og følger opp miljøer som står bak holdninger og uttalelser som dette. Jeg forventer at partileder Jacobsen nå svarer og avklarer om dette er holdninger som er representative for Norgesdemokratene, sa partisekretær Kjersti Stenseng i Ap til Filter Nyheter onsdag formiddag.

På Norgesdemokratenes landsmøtet i mai ble Garfors framhevet av partiledelsen som en «ønsket taler» med et «viktig budskap» og «vidd og kraft». Etter planen skulle Garfors drive aktiv valgkamp i Bodø førstkommende helg.

Onsdag kveld kom imidlertid nyheten om at Garfors nå skal være suspendert fra partiet, men det er uklart hva det vil innebære på sikt, etter at part...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.