Høyreekstremist pågrepet for drap på tysk politiker kjent fra flyktningdebatt

Walter Lübcke var statsdelspresident i Kassel, en av tre delstatsdeler i Hesse. Han ble skutt og drept 2. juni i år.
Den føderale påtalemyndigheten i Tyskland bekrefter mandag ettermiddag at de mistenker at det lå et høyreekstremt motiv bak drapet på den tyske politikeren Walter Lübcke 2. juni i år. Lørdag pågrep politiet en 45 år gammel mann som på grunnlag av DNA-bevis er mistenkt for å stå bak drapet. Mannen, som omtales i tysk presse som «Stephan E.», er ifølge flere tyske aviser en kjent høyreekstremist. Walter Lübcke ble den 2. juni skutt i hodet på kloss hold med et håndvåpen på verandaen til sin egen bolig i landsbyen Istha i Kassel – delstatsregionen der han hadde sittet ti år som distriktspresident. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.