Israel mener Finn Graffs hakekors-tegning er antisemittisk – Dagbladet står ved publiseringen

Dagbladets tegner Finn Graff skaper igjen harme blant jøder ved å sammenligne israelske statsledere med nazister. Da avisa i går publiserte en kommentar av Jan-Erik Smilden om Israels behandling av minoriteten drusere, var artikkelen ledsaget av et tegning der statsminister Benjamin Netanyahus kropp er formet som et svart hakekors, mens han slår druser-lederen Muafak Tarif  bort fra en benk med påskriften «whites only». (Oftest en referanse til Sør-Afrikas apartheid-politikk). Smilden skriver om de kraftige reaksjonene fra den drusiske befolkningen i Israel på en ny lov om den jødiske nasjonalstaten, om Netanyahus «ultranasjonalisme» på ytre høyre fløy, og at loven har blitt […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.