Høyreekstremt terrorangrep i Bærum: Dette vet vi om moskéskytingen

Al-Noor-moskéen i Bærum.

Lørdag ettermiddag klokken 16.42 meldte politiet på Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om skyting ved moskéen al-Noor Islamic Center i Ringeriksveien i Bærum.

  • Artikkelen er oppdatert søndag 11.08.19 klokken 13.10.

Da politiet kom til stedet, hadde personer tilknyttet moskéen allerede overmannet gjerningsmannen. Klokken 17.11 meldte politiet at de hadde kontroll på vedkommende.

I politiets første melding het det at én person var skutt, men at skadeomfanget var ukjent. Søndag ettermiddag er det uklart om noen faktisk ble truffet av skudd i moskéen, men politiet bekrefter at det ble avfyrt flere skudd. Politiet gjorde også våpenfunn. En 65 år gammel mann bidro til å overmanne gjerningspersonen.

Siktede er en etnisk norsk mann i 20-årene, bosatt i moskéens nærområde. Han er også siktet for å ha drept en ung kvinne han er i nær familierelasjon til.

Politiet fant den døde kvinnen på siktedes bostedsadresse i Eiksmarka etter skyteepisoden i moskéen. Dette ble meldt av politiet på Twitter klokken 22.02. Krimteknikere jobbet sent lørdag kveld med åstedsundersøkelser på den aktuelle adressen. Tekniske funn gjør politiet sikre på at hun ble drept.

Den siktede ble forsøkt avhørt natt til søndag, men politiet meldte søndag morgen at han f...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.