Klima i statsbudsjettet: • Satsingene • Kuttene • 3 spørsmål og svar

Statoils gassanlegg Melkøya, som slipper ut dobbelt så mye CO2 som Oslos bilpark.
Leder i klima-lobbyorganisasjonen Zero, Marius Holm, mener det er bra at regjeringen øker forskningsinnsatsen på grønn omstilling, men synes midlene for å få innovasjonene ut i markedet blir litt for smått. — Det vanskelige er ofte å løfte disse produktene til et kommersielt marked. Det er ikke forskningen som er flaskehalsen, men å gå fra demo til stor skala, sier Holm. Han nevner el- og hydrogen-alternativer i tungtransporten, og batteridrevne ferger og lasteskip som eksempler på teknologi som trenger en slik satsing. 1) Hva betyr det? — Det er ingen økte ambisjoner for klimapolitikken, er den korte konklusjonen herfra, sier […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.