Kjønn og kjernekraft: Her prøver nettverk med bånd til nasjonalistpartier å «kuppe» Sp i Oslo

Stemningen i rommet kunne vært bedre da 24 medlemmer av Vestre Aker Senterparti var samlet til årsmøte på Litteraturhuset i Oslo 30. januar.

I forkant hadde en konflikt mellom erfarne Sp-ere og nye medlemmer manifestert seg som hissig mailutveksling, anklager om egenrådig framferd og bøllete oppførsel. Valgkomiteen innstilte et helt nytt styre. Men lokallaget klarte ikke engang å enes om ordstyrer på møtet. To ganger endte avstemningen 12-12 før saken måtte avgjøres med loddtrekning. 

Tilsynelatende sto striden om datoen for årsmøtet – om det skulle holdes en lørdag eller en ukedag – og hvilke fullmakter styreledelsen kunne tillate seg uten formell styrebehandling. På den ene siden ledelsen i fylkeslaget Oslo Senterparti og flere partiveteraner med tiår bak seg i Vestre Aker Sp.

På den andre siden en 33 år gammel lærer, Henning Remme, som som på tross av sin korte fartstid i partiet var blitt valgt til leder på årsmøtet året før. Han leverte inn et benkeforslag til styre og andre posisjoner som nesten alle ble valgt inn etter at ytterligere ett medlem hadde ankommet møtet og gitt fraksjonen flertall.

Årsmøtet til Vestre Aker Senterparti delte seg i to i de fleste avstemningene. Foto: Pål Nordseth

Flere av de etablerte Sp-erne mener dette var enda et ledd i et pågående forsøk på å kuppe Senterpartiet, koordinert av reaksjonære me...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.