«Vi (Frp) kan ikke være på vakt og la dette skje!!!!» – «Jentene» og Bertheussen DEL 1

I rettssaken der eks-justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Bertheussen er tiltalt for blant annet trusler som rammet regjeringsmedlemmer, er en rekke chat-samtaler fra Messenger blant de sentrale bevisene.

Selv har tiltalte tonet ned betydningen av blant annet en løpende gruppe-chat med navnet «Hækaveh», der daværende statssekretær (senere beredskapsminister) Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp), den nylig avgåtte statssekretæren Line Miriam Sandberg (Frp), Rita Karlsen i Human Rights Service, Gry-Anette Rekanes Amundsen (Frp) og ytterligere to kvinner deltok.

Samtidig har flere av personene som har vært i kontakt med Bertheussen midt i dramaet rundt teaterstykket Ways of Seeing og trusselhendelsene avfeid dialogene som enten uskyldige utblåsninger eller rent menneskelig støtte til en kvinne i en vanskelig situasjon. Bertheussen har også brukt formuleringer som «bare tull og tøys» og «litt moro jenter imellom» om mye av innholdet.

Filter Nyheter kan nå presentere mer kontekst fra chatloggene som påtalemyndigheten regner som beviser.

I dialogene og gruppesamtalene framgår det blant annet at:

Ingvil Smines Tybring-Gjedde bringer selv på banen at «Tor Mikkel» i kraft av å være justisminister kan få statsadvokaten til å agere overfor teateret, oppfordrer Bertheussen til å politianmelde saken, kunngjør støtte fra Fremskrittspartiets stortingspolitikere og utbryter at det «må få konsekvenser» for biskopen i Oslo at hun har støttet teateret. Den daværende statssekretæren anbefaler også Bertheussen å ha kontakt med Human Rights Service, Rita Ka...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.