Innvandringsprofet om: • Norsk trygdeeksport • Asylmottak i Afrika • Norges rolle

Alexander Betts, forfatter og professor og migrasjonsforsker ved Oxford University. Montasje: Tora Lind Berg
Er Aps nye vending i asylpolitikken bare populisme i intellektuell forkledning? Vi gikk til kildens utspring. Han kalles en av verdens mest innflytelsesrike intellektuelle. Økonomiprofessor og tidligere direktør for utviklingsforskning i Verdensbanken Paul Collier og hans kollega og faglige sidekick, migrasjonsforsker Alexander Betts, er blitt europeiske regjeringers nye ledestjerner på flyktningpolitikk. The Economist utropte boken deres «Refuge: Rethinking Refugee Policy in a Changing World» til den viktigste boken som ble utgitt i fjor. Ideene deres har vunnet terreng blant sosialdemokratiske partier i hele Europa i rekordfart. Migrasjonsdebatten der og her hjemme har flyttet seg metervis siden Tysklands leder Angela Merkel […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.