Høyreekstreme «alltid ønsket velkommen» i AfD, ifølge tysk forsker – nå frykter han fortsettelsen

Sosiolog Axel Salheiser forsker på høyreekstremisme og anti-demokratisk mobilisering.
Nylig ble det kjent at tysk etterretning mistenker det store, innvandringsfiendtlige opposisjonspartiet Alternative für Deutschland (AfD) for å være høyreekstremt. Les også: Rasistiske uttalelser og bindinger til nazister – nå vil de overvåke det høyreradikale partiet Mistanken kommer etter to år med undersøkelser der innenlandsetterretningen Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) i samarbeid med jurister og akademikere har gjennomgått taler, poster i sosiale medier og andre ytringer fra totalt 302 personer med verv i partiet. Den 1100 sider lange sluttrapporten er unntatt offentligheten, men danner grunnlaget for en konklusjon om at AfD utgjør en trussel mot den tyske grunnloven – og dermed demokratiet. Konklusjonen er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.