Her vil de 3 neste «Acer-slagene» stå

Demonstrasjon mot ACER utenfor Stortinget.

Trodde du debattene om grå, uformelige byråkrat-konstruksjoner ville kjølne da ACER-saken var unnagjort i Stortinget? Tro om igjen. Acer-debatten, som engasjerte bredt blant befolkningen, halve Ap og grasrota i fagbevegelsen, har gitt ny kraft til «Nei til EU»-bevegelsen. Det momentumet har organisasjonen tenkt å utnytte til det fulle. EU-tilhengernes organisasjon «Europabevegelsen» har til og med sett seg nødt til å stå opp fra de døde igjen. Vi tar gleden på forskudd, og gir deg en kjapp oversikt over EU-sakene som har potensial til å holde fyr i glørne under Arbeiderpartiets føtter det neste året:

Trøbbel for tungtransporten

Arbeidsgiverne og arbeidstakerne i langtransport-bransjen står samlet mot EUs nye regler for transportsektoren som utarbeides nå. Reglene skal sørge for at det blir enklere for utenlandske selskap å ta kjøreoppdrag innen norske grenser, såkalt kabotasje, etter EUs mål om fri flyt av varer og tjenester over grensene. Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Norges Lastebileier-Forbund (NLF) mener utenlandske kabotasjekjørere har så ulike konkurransevilkår sammenliknet med norske selskap at det skader norsk langtransport. Utenlandske transportører fra lavkostland presser ned norske lønninger, og er en større sikkerhetsrisiko langs veiene. Utenlandske vogntog har ifølge undersøkelser av Transportøkonomisk Institutt høyere ulykkesstatistikk enn norske. Utenlandske transportører som kjører i slitne vogntog med dårlig vedlikeholdte bremser og annet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.