«Umettelige politiske kannibaler»: Fylkesleder i Norgesdemokratene skrev at Ap «fråtser» i 22. juli

Astrid Hoem, Stefan Löfven og Jonas Gahr Støre på Utøya 21. juli 2021. Foto: Arbeiderpartiet

En del av tiårsmarkeringene for 22. juli-terroren var at statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre 21. juli 2021 besøkte Utøya sammen med Sveriges statsminister Stefan Löfven (S). Der snakket Støre om oppgjør med ekstremisme og at «andre politiske familier må snakke tydelig mot dem som kan hente næring og gå fra holdning til handling».

Det falt ikke i god jord hos Bjørn Skagen, som den gang var listekandidat til stortingsvalget og i dag er fylkesleder for Vestfold i det høyreradikale partiet Norgesdemokratene (tidl. Demokratene).

«Politisk voldtekt» og «kannibaler»

På Facebook la Skagen ut en artikkel fra nettstedet Resett om Støres Utøya-besøk, og så ut til å mene at Ap «profitterer» på 22. juli og «fråtser i tragedien»:

«AP er som umettelige politiske kanibaler og fråtser i tragedien som rammet så mange, når skal de la folk få lov å få ro? Å projisere en gal manns "visjoner" over på fredelige og ansvarlige samfunnsborgere er ikke noe annet enn politisk voldtekt. AP har ikke skamvett! Vi kan ikke la dem profitere på sin grenseløse frekkhet!»

Skagen, en veteran i partiet som har hatt flere verv, er i dag leder av Norgesdemokratenes fylkeslag i Vestfold og står i høstens valg på 8. plass på partiets lister både til fylkestingsvalget og i Sandefjord kommune. Etter først...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.