Frp-politiker delte Skei Grande-rykter midt i regjeringsforhandlingene

Akershus-politiker Ole Jacob Johansen under Frps landsmøte i 2016.

Frp-politiker Ole Jacob Johansen, som er gruppeleder i Asker Frp, nestleder i Akershus Frp, vara til Stortinget og tidligere varaordfører i Asker kommune, har på Facebook og Twitter de siste to ukene bidratt til å spre blogginnlegg med udokumenterte påstander om Venstre-leder Trine Skei Grande. Årsaken til at han delte sexryktene til sine følgere, uten å gjøre noe for å undersøke sannhetsgehalten nærmere, er det Johansen mener er «doble standarder» i massemediene i lys av blant annet Trond Giske-saken i Ap.

– Jeg synes det er interessant å legge merke til hvordan mediene vinkler og omtaler disse sakene veldig forskjellig. Det er bakgrunnen, sier han til Filter Nyheter.

– Det første innlegget la du ut allerede 4. januar. Hvorfor det? – Med det medietrykket som var rundt disse sakene, så var det påfallende at dette ikke ble omtalt i såkalte MSM-medier («main stream media», red. anm.). De kom veldig sent på banen. Så det var rett og slett fordi det virket veldig rart at dette ikke var omtalt andre steder, så vidt jeg vet, sier Johansen. [caption id="attachment_2720" align="alignnone" width="1100"] Ole Jacob Johansen har flere ganger delt Skei Grande-ryktene og kommentert dem på Facebook.[/caption]

Vet ikke om ryktene stemmer

Samme dag som den nye regjeringen ble offentliggjort og Johansens egen partileder Siv Jensen sto sammen med nettoppp Trine Skei Grande og Erna Solberg på den felles pressekonferansen i statsministerboligen, delte lokalpolitikeren et innlegg som gjengir høyst ubekreftede påstander om Venstre-lederen - blant annet indirekte anklager om lovbrudd. På konkret spørsmål om han vet hvorvidt ryktene medfører riktighet, svarer Johansen følgen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.