FILTER AVSLØRER: Slik kobler Alliansen tenåringer med nynazister i valgkampen

«Da jeg fikk høre at Anders Behring Breivik påsto at politikerne tok muslimer til Europa med vilje trodde jeg ikke det var sant. Til jeg sjekket». Det er partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen (49) i Alliansen som skriver. Han er pålogget et lukket chatrom for å overbevise en gruppe tenåringer og menn i 20-åra om å starte en anonym e-postkampanje mot ansatte i Antirasistisk senter. 49-åringen vil at medlemmene i «Alliansenungdommen» skal kopiere den antirasistiske stiftelsens kampanjer ved å benytte samme layout, men bytte ut bilder av mørkhudede personer med hvite. Han vil også erstatte det antirasistiske budskapet med ny tekst. Det er her forslaget med Anders Behring Breivik kommer inn. Lysglimt Johansen foreslår også en versjon som nevner Philip Manshaus: Lysglimt Johansen vil trolle – gjøre de ansatte ved Antirasistisk senter så opprørte at det blir en mediesak av de urovekkende e-postene med de ukjente avsenderne. Eller mer spesifikt: Partilederen vil at ungdommer som er rundt 30 år yngre enn ham selv skal stå for trollingen. Selv vil han holde en armlengdes avstand. Dette er historien om det Lysglimt Johansen selv kaller «Alliansenungdommen»: Unge nettroll som er engasjert av den 49 år gamle partilederen til å skaffe ham oppmerksomhet i valgkampen.

Jødehat, raseideologi og nazistiske manifester

Utsagn i sosiale medier som at «horder av negere vil rive Europa i filler» og at norske regjeringspolitikere er «jødelakeier» som...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.