STATSRÅDEN feiret islamsk revolusjonsdag, PRIVATPERSONEN iransk nyttår og FRP-NESTLEDEREN møtte iransk forening

En del av debatten rundt fiskeriminister Per Sandbergs uvarslede reise til Iran og forholdet hans til Bahareh Letnes (28), har vært hvordan statsråden har turnert kontakten med den iranske ambassaden og regimevennlige eksil-iranere.

Dette er hva Filter Nyheter så langt har funnet ut om de ulike arrangementene Sandberg har deltatt på – og til slutt tidslinjen for selve Iran-reisen. Han opplyser at han opptrådte i tre ulike roller, og at Bahareh Letnes var til stede hver gang:

3. oktober 2017, ukjent sted: Venneforeningen

Per Sandberg og Bahareh Letnes deltok på det Sandberg selv har beskrevet som et «et møte hvor man vurderte oppstart av venneforening Iran/Norge». Her var han tilstede i kraft av å være 1. nestleder i Frp, har Sandberg opplyst til Filter Nyheter. Ifølge Sandberg ble det ikke noe av stiftelsen av den nye foreningen. Filter Nyheter har spurt Sandberg via departementet og hans politiske rådgiver hvem som deltok på møtet, hvor det fant sted og hvem som tok initiativet, men har så langt ikke fått svar. «Norsk-Iransk Vennskapsforening», som eksisterer i dag, opplyser å ikke ha hatt noe med det aktuelle møtet å gjøre.

8. februar 2018, Akershus festning: Irans ambassade feirer Revolusjonsdagen 

Den iranske ambassaden i Oslo feiret i vinter det Sandberg har referert til som iransk nasjonaldagsfeiring, i et leid selskapslokale på Akershus festning. Nærings- og fiskeridepartementet opplyser til Filter Nyheter at det var statsråden Sandberg som var invitert av ambassaden – som han altså takket ja til – og at deltagelsen 8. februar var offisiell. Bahareh Letnes var ogs...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.