Fagfolk i UDI om gigantmottak for asylsøkere: • Bedre rettsikkerhet • Raskere • Billigere

Tirsdag lanserte regjeringen og statsråd Sylvi Listhaug (Frp) en slagplan for effektivisering av behandling av asylsøknader. Løsningen på treg saksbehandling, sendrektig bosetting og høye utgifter er å Legge ned asylmottakene rundt om i landet Ta imot alle asylsøkere på ett senter Samle alle enheter og tjenester som helse, politi og utlendingsmyndighet under samme tak Det hele legges til Ankomstsenter Østfold i Råde, driftet av asylmottaksbedriften HERO, med 1000 senger. Tiltaket er i tråd med anbefalingen fra en prosjektgruppe bestående av fagfolk fra Utlendingsdirektoratet (UDI og Politiets Utlendingsenhet (PU). Prosjektet, som fikk navnet PUMA, skulle sikre at den kaotiske tilstanden som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.