En barnetegning var nok: 12 historier om russere pågrepet for å kritisere krigen

Kremls undertrykkelse av russiske dissidenter startet ikke i fjor. Men etter Russlands fullskala-invasjon mot Ukraina 24. februar 2022, innførte den russiske statsdumaen drakoniske lover som i praksis gjør det ulovlig å kritisere krigen. Tusenvis av journalister og dissidenter flyktet til utlandet, vekk fra det som på mange måter har blitt et angiversamfunn – slik flere av historiene i denne artikkelen viser. Kritikerne som har blitt igjen i Russland straffes nå i hopetall for å «diskreditere» hæren eller for såkalt bevisst spredning av falsk informasjon – altså nyheter som ikke er godkjent av det russiske forsvarsdepartementet. Slik er de russiske lovene: Spredning av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.