Drapsmeldinger om AUF-lederen haglet gjennom flere dager – gruppa er «et pustehull for nordmenn», sier moderator

Den innvandrer- og muslimfiendtlige Facebook-gruppa «Fedrelandet viktigst», som i dag har nesten 16 000 medlemmer, har tidligere vært i medienes og politiets søkelys blant annet for innlegg som hyllet 22. juli-terroristen Anders Behring Breivik. Gruppa er drevet av Jan-Ove Fromreide (51), som fra én av sine mange profiler på Facebook poster lenker, egne kommentarer og oppfordrer medlemmene til å ytre seg. Under navnet «Bjarne Fromreide» la han forrige lørdag ut en kommentar om AUF-leder Mani Hussaini. [caption id="attachment_2754" align="alignnone" width="990"] Fromreides post lørdag i forrige uke.[/caption] På kort tid publiserte medlemmene flere hundre kommentarer under Fromreides innlegg. Så godt som alle inneholdt svært nedsettende karakteristikker av AUF-lederen («pestrotte», «parasitt» og «søppelmenneske» er noen eksempler, se flere nedenfor), mens andre var eksplisitte oppfordringer til drap eller ønsker om å se AUF-lederen død: [caption id="attachment_2756" align="alignnone" width="1100"] Trusler mot Hussaini på «Fedrelandet viktigst».[/caption] «Kvalm av denne idioten, pistol er tingen», skrev en bruker. «Skjyt jæveln» het det fra en annen. Mens en tredje mente det var «synd han ikke var på Utøya da fremtidige landsforrædere ble knerta». Kommentarene fikk i flere dager stå urørt av gruppeadministratoren, som selv var aktiv i kommentarfeltet (også sammen med andre administratorer): [caption id="attach...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.