Dette er Filter Nyheter

Filter Nyheter er en fri og uavhengig nettavis om følger den norske pressens omforente etiske regelverk.

Vi prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger du kan lese mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til deg.

Filter Nyheter har som mål å gi seriøs kvalitetsjournalistikk til folket, gratis og reklamefritt. Men det stopper oss ikke fra å gi deg enda mer, om du blir med som støttespiller.

Våre abonnenter får Filters journalistikk i posten 12 ganger i året, gjennom Filter Magasin. Alt du ikke rakk å få med deg på nett, pakket inn i et magasin med illustrasjoner av vår egen Pål Nordseth, og med et grafisk design som matcher journalistikken.

Som abonnent kan du også høre artiklene våre som lydspor, på vei til jobb eller med hele familien samlet i stua. Vi vet at våre artikler skaper mye engasjement hos leserne, og som abonnent har du mulighet til å delta i vårt kommentarfelt. Våre faste støttespillere har også tilgang til digitale utgaver av alle våre magasiner som du kan kose deg med på din foretrukne EDB maskin.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Filter får ingen former for pressestøtte fra staten, og finansieres ikke av milliardærer med en politisk agenda. Filters eiere har ingen innflytelse på hva redaksjonen (ikke) skal skrive om. Filter Nyheter finansieres også av reklame, men vi selger ikke reklameplass midt blant nyhetsstoffet, der leserne blir lurt til å tro at annonser er journalistikk.

Samtidig er vi svært takknemlig for lesere som vil bidra direkte til at vi kan fortsette å lage journalistikk som er mer gjennomtenkt enn i mange andre medier, samtidig som den er tilgjengelig for alle uten dyre abonnementer.

Samfunnsjournalistikken du finner på våre nettsider Filter Nyheter og i vårt daglige nyhetsbrev, skal være grundigere og mer faktabasert enn de fleste artiklene du leser i typiske dagsaviser – og mer tilgjengelig enn stoffet i nisjemedier.