Filter Nyheter er en fri og uavhengig nettavis om følger den norske pressens omforente etiske regelverk.

Vi prioriterer fakta foran følelser, klimakrisen foran kjendiser, og kaster ikke bort tid på nyhetsmeldinger du kan lese mange andre steder. Kanskje viktigst: Vi venter med å publisere til vi er sikre på at vi selv forstår en sak så godt at vi kan forklare den til deg.

Men akkurat nå handler selvfølgelig alt om den nær ufattelige situasjonen Norge og verdenssamfunnet forsøker å løse og vi trenger din hjelp.

I disse korona-tider lanserer vi et månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig. For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner.

I magasinet skal vi samle et utvalg av nettartiklene våre sammen med noen overraskelser. Dette har vi framskyndet slik at den første utgaven snart er klar til de som bidrar.

Om du bestemmer deg nå, bidrar du til at både selve magasinet blir bedre og at redaksjonen får større ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Filter Nyheter har skrevet flere artikler om virusutbruddet. Her er tre ferske:

Filter får ingen former for pressestøtte fra staten, og finansieres ikke av milliardærer med en politisk agenda. Filters eiere har ingen innflytelse på hva redaksjonen (ikke) skal skrive om. Filter Nyheter finansieres hovedsaklig av reklame, men vi selger ikke reklameplass midt blant nyhetsstoffet, der leserne blir lurt til å tro at annonser er journalistikk.

Samtidig er vi svært takknemlig for lesere som vil bidra direkte til at vi kan fortsette å lage journalistikk som er mer gjennomtenkt enn i mange andre medier, samtidig som den er tilgjengelig for alle uten dyre abonnementer.

Samfunnsjournalistikken finner du på våre nettsider Filter Nyheter og Filter X, samt i vårt daglige nyhetsbrev, skal være grundigere og mer faktabasert enn de fleste artiklene du leser i typiske dagsaviser – og mer tilgjengelig enn stoffet i nisjemedier.

Lyst på noe mindre virus-infisert? Her er noen eksempler på journalistikk som du ikke har kunnet finne noen andre steder enn Filter Nyheter:

Ungdommens klimatoppmøte: «Utrolig skuffet», «hyklersk» og «flaut»

Politidirektøren ga hemmelig ordre om å stanse koranbrenning – PST frykter hevnangrep

Festaften med Fjordman – kom inn, kom inn!

Vi dro på hjemmebesøk til nynazistens hovedkvarter