Derfor var ikke nazi-demonstrasjonen ulovlig

Kristiansand 29. juli. (Foto: Jarle R. Martinsen / Fædrelandsvennen)
Det har vakt sterke reaksjoner at politiet lørdag formiddag lot nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» gjennomføre et demonstrasjonstog i den travle handlegata Markens gate i Kristiansand. Samtidig ble folk som forsøkte å sperre demonstrantene, bortført av politiet. Organisasjonen, som sier de kjemper for et etnisk homogent Norden og demonstrerte under parolen «knus homolobbyen», fikk tidligere i sommer tommelen ned fra politiet da de meldte at de ville demonstrere i Fredrikstad. De dukket opp i Kristiansand uten å varsle myndighetene i god tid på forhånd. Men det betyr ikke at demonstrasjonen i Kristiansand var ulovlig, sier jurist Anine Kierulf ved Norges nasjonale […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.