Britain First oppsøker hotell som huser asylsøkere – kaller dem «inntrengere» og «okkupanter»

Britain First er et lite, muslimfiendtlig politisk parti med bånd til høyreekstremister, kjent for voldelige medlemmer og trakassering av moskeer.
Britain First og andre ytre høyre-aktivister drar uanmeldt til hotell de mistenker gir asylsøkere et midlertidig sted å bo. Der lager de «anti-migrantvideoer» som brukes til å piske opp hat.  Hensikten er å provosere. De som bor eller jobber på hotellene, blir filmet mot sin vilje og konfrontert med en rekke spørsmål fra det høyreradikale og muslimfiendtlige partiet. Videoene av de omstridte hotellbesøkene legges senere ut i egne forum på nett. Stort sett følger de samme mønster: Først hevder Britain First at de «avslører» enda et nytt hotell som innkvarterer migranter, som de feilaktig omtaler som «ulovlige». Deretter redigerer de […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.