«Brenn din lokale moské»: Kjent nynazist selger jødehets og muslimhat i egen nettbutikk

Den kjente nynazisten Ronny Bårdsen (36), som er aktiv i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM)har i lang tid produsert, markedsført og solgt t-skjorter og andre effekter med budskap som er populære blant høyreekstreme i Norge og nabolandene. Selv om en rekke av de offentlige ytringene trolig er i strid med straffeloven § 185 om diskriminerende eller hatefulle ytringer, har politiet per i dag ingen planer om slå ned på enkeltmannsforetaket i Kristiansand.

  • OPPDATERING: Nettbutikken ble lørdag stengt ned – etter alt å dømme av leverandøren som var vert for nettstedet. (Filter Nyheter har ikke vært i kontakt med selskapet.)
Bårdsen er fra før siktet for hatefulle ytringer i en annen sak sammen med nynazistene Tommy Olsen og Jan Christopher Pedersen i DNM,  etter at det ble hengt opp bannere med hakekors og teksten «Vi er tilbake» flere steder i Kristiansand natt til 9. april i år. Agder politidistrikt opplyser til Filter Nyheter at politiet ønsker at denne unike hakekors-saken skal bli behandlet i rettssystemet før det eventuelt blir aktuelt å vurdere Bårdsens nettbutikk opp mot den samme bestemmelsen i loven.

– Som kjent har Agder politidistrikt opprettet sak og siktet flere personer for å ha hengt opp et «nazi-flagg» i flaggstangen på Arkivet i Kristiansand 9. april. Så vidt jeg vet har ikke en slik sak vært prøvd i rettssystemet tidligere. Jeg antar at en avgjørelse i første instans vil bli anket videre til lagmannsretten, skriver påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar i en e-post til Filter Nyheter.

  • Les også: 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.