Bildene som ikke lar oss glemme

Forsiden til sommerutgaven (Foto: Mohammed Salem / REUTERS / NTB)

I mediehverdagen vi nå lever i, vil selv en hendelse så monumentalt alvorlig som krigsforbrytelsene i Gaza være noe som ganske raskt går ut av nordmenns bevissthet – erstattet av nye kriser eller mer lettfordøyelige nyheter.

Samtidig er det naturlig å vende seg bort fra de mest eksplisitte videoene og bildene fra krigen, som viser ihjelbombede barn, de mest groteske skader på de overlevende og lidelser i et omfang det ikke er tenkelig å absorbere som medmenneske. 

Derfor vil vi i Filter Nyheter ta et steg til siden og dvele ved andre fotografier knyttet til krigen, bilder som kan være like talende som den blodigste dokumentasjonen. I denne spesialutgaven har vi fått palestinere, hjelpearbeidere, forskere og toppolitikere til å kommentere på bilder som de mener du bør stoppe opp ved og reflektere over.

Ordentlig journalistikk koster, og vi håper å se deg som abonnent hos Filter. Vi mener vår sommerutgave er viktig lesestoff og derfor tilbyr vi den neste måneden muligheten til å tegne deg som abonnent der første måned er gratis. Det er ingen bindingstid, men vi håper selvfølgelig at du er med oss videre. 

Klikk her for månedsabonnement (digitalt og magasin) der første måned er gratis (deretter kr. 100,- til du sier opp). 

Vi har selvfølgelig andre abonnement, og vi er spesielt glade for alle årsabonnenter vi kan få. For kr. 900,- får du 12 utgaver av vårt magasin samt adgang til alt vårt innhold i ett år. Ingen bindingstid. Klikk her for å bli årsabonnent.