23. mars: Koronakrisen verden over – Dette skjedde mens du sov

  • Dødstallene i New York nådde 114 i helga, og overgikk med det staten Washington. En tredel av amerikanske koronavirus-dødsfall skjer i New York, og 5 prosent av verdens smittetilfeller.
  • Ohio og Luisiana følger California og innfører utstrakt sosial distansering. Det er ingen felles, nasjonal strategi for dette i USA.
  • President Trump ser ut til å mene tiltakene som innføres i enkelte delstater er for ekstreme. «Vi kan ikke la kuren være verre enn selve problemet», skrev han i en tweet med store bokstaver. Han vil heller ikke beordre landets store industriselskap til å produsere medisinsk utstyr landet sårt trenger. Han tror næringslivet vil svare på behovet på eget initiativ.
  • Republikanerne har foreslått en gigantisk økonomisk redningspakke, men 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.